Zelf je hypotheek aanvragen

100% online

Je weet welke hypotheek je wil en kent je financiële situatie. Daarom kies jij voor zelf aanvragen, zonder advies. Ben je er klaar voor?
  • Doe de kennis- en ervaringstoets
  • Verzamel je gegevens en dien je aanvraag in
  • Hou de status van je aanvraag bij met onze Track & Trace

Zo vraag je een hypotheek aan

  • Check je situatie en bereken je hypotheek

    Zet je inkomsten, uitgaven, bezittingen en schulden op een rij. Hou ook rekening met je toekomstplannen. Bereken hoeveel je ongeveer bij ons kan lenen en welke maandlasten daarbij horen.

     

  • Doe de kennis- en ervaringstoets

    Je hypotheek zelf aanvragen - ben jij er klaar voor? Om er zeker van te zijn dat je voldoende kennis en inzicht hebt, doe je altijd eerst onze kennis- en ervaringstoets. Je kan ook eerst je hypotheekaanvraag invullen en de kennis- en ervaringstoets daarna doen.

     

  • Vul je aanvraag in

    Geslaagd voor de kennis- en ervaringstoets? Dan kan je starten met het invullen van je aanvraag.

     

  • Renteaanbod doornemen en documenten uploaden

    Na het versturen van je aanvraag, krijg je een renteaanbod in Mijn Moneyou. Daarin staat welke documenten we nodig hebben. Die kan je eenvoudig uploaden in Mijn Moneyou, waar je ook de status van je aanvraag volgt.

     

  • Offerte ondertekenen – en naar de notaris!

    Met de documenten die we van je ontvangen, beoordelen we of je de hypotheek die je hebt aangevraagd, kan krijgen. Als dat zo is, ontvang je van ons een offerte met het definitieve aanbod.

     

Korting op je hypotheekrente

Koop je een huis met minimaal een geregistreerd energielabel A? Of een nieuwbouw- of vernieuwbouwwoning? Dan betaal je een lagere rente dankzij onze duurzaamheidskorting.

Via een onafhankelijk adviseur

Sluit je je Moneyou Hypotheek toch liever af met advies van een onafhankelijk hypotheekadviseur? Dat kan ook. We werken met adviseurs door het hele land.

Vergelijkingskaart

Weten wat je van Moneyou kan verwachten en wat wij van jou verwachten? Je leest het in onze vergelijkingskaart.

 

Keuzes rond je hypotheek

Kom ik in aanmerking voor een hypotheek met NHG?

NHG staat voor Nationale Hypotheek Garantie en biedt een vangnet als je de hypotheeklasten niet meer kan betalen. NHG geeft dus extra zekerheid voor jou en voor de hypotheekverstrekker. Hieraan zijn voorwaarden verbonden.

Lees meer over NHG

Welke hypotheekvorm kies ik?

Moneyou biedt 2 hypotheekvormen: annuïtair en aflossingsvrij. Het verschil zit in de wijze waarop je de hypotheek terugbetaalt. De hypotheekvorm bepaalt voor een deel de hoogte van je maandlast en of je met een restschuld blijft zitten.

Lees meer over hypotheekvormen

Hoe lang zet ik de rente vast?

Bij een vaste rente zet je de rente voor een bepaalde tijd vast, bijvoorbeeld voor 5 of 10 jaar. Deze periode wordt de rentevastperiode genoemd. Een vaste rente geeft veel zekerheid, want je rentepercentage blijft gedurende deze periode hetzelfde. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Een nadeel is dat je, in ruil voor deze zekerheid, vaak een hogere rente betaalt.

Welke looptijd kies ik?

Je bepaalt zelf hoe lang de hypotheek loopt, bijvoorbeeld 20 of 30 jaar. Bij een annuïtaire hypotheek heeft de looptijd invloed op de maandlasten. Kies je een kortere looptijd, dan moet de hypotheek eerder worden afgelost en betaal je meer per maand.

Ik wil een verbouwing meefinancieren

Soms heb je een verbouwing nodig om je nieuwe woning naar jouw wensen te maken. Als je de verbouwing niet met eigen geld kan betalen, is het meestal mogelijk dit bedrag mee te financieren via een bouwdepot.

Lees meer over een bouwdepot bij Moneyou

Heb ik een overbruggingslening nodig?

Je wil een nieuw huis kopen en hebt hiervoor de overwaarde van je huidige woning nodig, maar deze heb je nog niet verkocht. Je kan een deel van het bedrag aan overwaarde dan tijdelijk lenen van de bank, zodat je het nieuwe huis alvast kan kopen. Dit noem je een overbruggingslening. Om een overbruggingslening te krijgen, moet je met een taxatie kunnen aantonen welke overwaarde je verwacht.   

Welke aanvullende verzekeringen heb ik nodig?

Niemand wil erover nadenken, maar als jij of je partner overlijdt, arbeidsongeschikt of werkloos raakt, kan dat gevolgen hebben voor het betalen van de hypotheek. Om je in te dekken tegen de risico’s kan je verschillende verzekeringen afsluiten.

“Snel, persoonlijk contact, en de enige execution only partij waar je je renteaanbod kan behouden om te gebruiken voor een ander onderpand, wanneer je het winnende bod niet was bij het eerste onderpand”


Jeroen
19 oktober 2023

Lees meer reviews