Verbouwen en je hypotheek

Je huis aanpassen, je hypotheek aanpassen

Een aanbouw, een dakkapel of andere verbouwplannen voor je woning? Vaak kan je je Moneyou Hypotheek hiervoor verhogen. Of koop je een huis en wil je een verbouwing meteen meefinancieren? Ook dan zit je goed bij Moneyou.

Nieuw of bestaand huis verbouwen

Bestaand huis verbouwen

Heb je al een Moneyou Hypotheek en wil je verbouwen? Vaak kan je dat financieren met een extra hypotheek. Of dit kan en voor hoeveel, hangt af van de waarde van je huis, zowel vóór als ná de verbouwing. Ook kijken we hoeveel hypotheek je nu al op je huis hebt en naar je inkomen.

Vaak komt (een deel van) het bedrag dat je extra leent in een bouwdepot te staan. Dit is een speciale rekening waaruit je de verbouwingskosten betaalt.

 Een 2e hypotheek vraag je aan op dezelfde manier als een nieuwe hypotheek.

Ander huis kopen en direct verbouwen

Koophuis op het oog dat je meteen wil verbouwen? De verbouwing kan je vaak meefinancieren in je nieuwe hypotheek. We kijken hiervoor naar de waarde van je huis vóór en ná verbouwing en of het past bij je inkomen.

Het bedrag dat je extra leent, komt te staan in een bouwdepot. Dit is een speciale rekening waaruit je de verbouwingskosten betaalt.

Geef bij je hypotheekaanvraag aan dat je wil verbouwen.

Je hypotheek aanvragen: zelf of via een onafhankelijk adviseur

  • Bereken je mogelijkheden

    Zet je financiën op een rij. Bereken wat je ongeveer bij ons kan lenen en welke maandlasten daarbij horen.

  • Doe de kennis- en ervaringstoets

    Met onze kennis- en ervaringstoets check je of je genoeg weet van hypotheken. En of je je genoeg bewust bent van de risico’s van de hypotheek en de gevolgen daarvan voor je eigen situatie. Twijfels? Laat je dan verder informeren door een onafhankelijk adviseur.

  • Vul je aanvraag in

    Geslaagd voor de kennis- en ervaringstoets? Start dan met je aanvraag. Sluit je toch liever niet zelf je hypotheek af? Vraag dan een onafhankelijk adviseur naar de Moneyou Hypotheek.

  • Renteaanbod en documenten uploaden

    Na ontvangst van je aanvraag, krijg je ons renteaanbod in je Mijn Hypotheek-omgeving. Daar volg je ook de status van je aanvraag. Onderteken het renteaanbod en upload alle documenten.

  • Offerte ondertekenen en naar de notaris!

    Accepteren we je hypotheekaanvraag, dan krijg je onze offerte. Akkoord? Dan hoef je alleen nog je handtekening te zetten.

Kosten en korting

Kosten

Sluit je een extra hypotheek af, dan zijn daar kosten aan verbonden. Denk hierbij onder andere aan afsluitkosten, eventuele notariskosten en taxatiekosten. Hou ook rekening met extra rente en aflossing omdat je extra geld leent.

Rentekorting

Met een gevalideerd taxatierapport bewijs je dat je woning verbouwd wordt volgens het actuele bouwbesluit. Heeft je woning na de verbouwing minstens een energielabel A, zorg er dan voor dat dit geregistreerd wordt. Je krijgt dan duurzaamheidskorting.

 



De Moneyou Hypotheek

Kies je voor de Moneyou Hypotheek? Dan kies je voor eenvoud en een scherpe rente. 

 

  • Rentekorting bij energielabel A
  • Annuïtair, aflossingsvrij of een combinatie
  • Tot 106% van de woningwaarde bij energiebesparende maatregelen
  • Nationale Hypotheek Garantie (NHG) mogelijk
  • Met bouwdepot om een verbouwing of nieuwbouwhuis mee te financieren

Veelgestelde vragen

Hoeveel hypotheek kan ik krijgen voor de verbouwing van mijn woning?

Dit is per persoon en per situatie verschillend.


Heb je al veel afgelost op je bestaande hypotheek of kan je aantonen dat de waarde van je woning hoger is dan de bestaande hypotheek? En past een extra hypotheek bij je inkomen en de waarde van je woning? Dan is het meestal mogelijk om je hypotheek te verhogen.


Moet je nog veel aflossen? Dan willen we weten wat de waarde van het huis wordt en hoeveel geld er nodig is voor de verbouwing. De waarde van het huis na de verbouwing toon je aan met een taxatierapport. We kijken ook of een verhoging van je hypotheek past bij je inkomen en de waarde van het huis na verbouwing.

De waarde van mijn woning is hoger na een verbouwing. Kan mijn risicoklasse nu omlaag?

Is de waarde van je woning gestegen na een verbouwing? Dan kan het zijn dat je hypotheek in een andere risicoklasse past en dat je rente omlaag kan. Dat geldt niet als je al in de laagste risicoklasse zit en ook niet als je een lening met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) hebt.


Lees meer over je risicoklasse tussentijds aanpassen.